Hvem er Pelle?

Pelle kom oprindeligt til verden i 1989 under navnet Svend-Bent, da Trine Gadeberg arbejdede som pædagogmedhjælper og opsnappede guldkorn fra børnene i institutionen. Efter kort tid blev Svend-Bent til en reel revyfigur, som Trine optrådte med rundt om i landet.

Pelle, som vi kender i dag, blev dog til under Kerteminderevyen i 2017 og året efter sluttede Kasper Le Fevre sig til som tekstforfatter på figuren.

Pelle har sidenhen fået et mere politisk satirisk udtryk – og med et glimt i øjet sætter Gadeberg og Le Fevre fokus på, hvordan børn opfatter den måde, voksne taler til og med hinanden om samfundsaktuelle emner. I 2018 fik Trine Gadeberg ”Årets Revykunstner”, også kendt under navnet ”Årets Dirch” for blandt andet rollen som Pelle.

Pelle lever i en verden, hvor voksne mennesker har mange meninger om, hvordan livet skal leves og ikke mindst, hvordan landet skal ledes. Pelle er derfor på mange måder et sandhedsvidne i den kyniske verden, vi lever i. Tonen har ikke før været så modbydelig og hård blandt voksne, som den er lige nu, og det forholder Pelle sig helt barnligt og åbenlyst til,” fortæller Trine Gadeberg.

I 2020 fik revyfiguren Pelle sit helt store gennembrud på sociale medier, da hans nytårstale fik over tre millioner visninger og mere end 70.000 delinger på Facebook. Harsk samfundskritik og -satire strømmer gennem den populære ”fem og en halv-år gamle” Pelle, når han med sit barnesprog gengiver de samtaler, han overhører sine forældre have om alt fra coronaregler, fodbold og påske til krigen i Afghanistan. Til efteråret 2022 kommer den populære satirefigur Pelle, der spilles af den ukronede revydronning Trine Gadeberg, på landevejen med sit første one-child comedyshow – og han har en masse venner med.

Se tour plan og find billetter her.

Se videoer med Pelle her.

Om Trine Gadeberg

Trine Gadeberg er sangerinde, revyskuespiller og multikunstner, og hun har siden 90’erne spillet med i utallige revyer landet over.

I 2003 blev hun får alvor landskendt med rollen som Pyt i julekalenderen Nissernes Ø. Hun har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix med sangen Lykkefugl (2000), udgivet albummene Loving You (2001), Der stråler en stjerne (2008) og Diva (2009).

Siden 2010 har Trine Gadeberg optrådt med den komiske kvartet City Singler, med blandt andet Sofie Lassen-Kahlke, Kaya Brüel, Anne Louise Hassing, Vicki Berlin, Sofie Stougaard og Anne Sofie Espersen.

Senest optrådte Trine Gadeberg med showet Gammel vin på nye tasker (2019).

I 2020 producerede Trine Gadeberg sammen med sin mand, Kasper Le Fevre, første afsnit af podcastserien Den Hvide Dame samt strikkepodcasten Mens vi strikker i selskab med Ditte Hansen og Christiane Gjellerup Koch.